Asociatia Spirits Romania este o asociatie non-guvernamentala si independenta, care reuneste principalii producatori si importatori de bauturi spirtoase din Romania. Spirits Romania a fost infiintata in 2013 cu scopul de a contribui la crearea unui cadru fiscal si legislativ functional, propice dezvoltarii industriei locale de bauturi spirtoase, precum si din dorinta companiilor membre de a se implica in crearea unor programe comune de educare a consumatorilor cu privire la consumul responsabil de alcool.

vpf

Incepand din 2013, Spirits Romania este afiliata la Spirits Europe, organizatia reprezentativa la nivel european a industriei alcoolului, ce reuneste peste 32 de asociatii nationale din 25 de tari. Asociatia Spirits Romania colaboreaza cu Scotch Whisky Association (SWA), organismul patronal al producatorilor de scotch whisky, reprezentand 90% din totalul producatorilor de scotch whisky.

Spirits Romania reprezinta principalele companii producatoare si importatoare de bauturi spirtoase din Romania: Amigo, BDG, Brown-Forman, Cristalex, Diageo, Pernod Ricard Romania, Prodal, Prodvinalco, PPD. Mai multe informatii la sectiunea „Companii membre”.

 

Comments are closed.