• BDG

  BDG este unul dintre principalii actori pe piata bauturilor alcoolice din Romania. Compania a fost infiintata in 1994, an in care au lansat pe piata romaneasca berea Corona. Au continuat sa isi diversifice portofoliul de brand-uri, aducand in Romania Red Bull, Evian, Baron Philippe si Laurent Perrier. Incepand cu 2006, BDG intra pe piata de bauturi spirtoase prin semnarea contractului de distributie si marketing pentru Jagermeister. In 2006, BDG face primul pas pe piata bauturilor spirtoase, prin incheierea contractului de distributie si marketing pentru Jagermeister. In urmatorii ani, isi diversifica portofoliul, fiind principalii importatori pentru brand-uri precum Jack Daniels, Finlandia, Southern Comfort, Remy Cointreau Brands, Edrington Group.

 • Infiintata in 1994, Cristalex este una dintre comapaniile cu o experienta remarcabila in distributia bauturilor spirtoase. Compania se remarca prin portofoliul vast care acopera practic toate categoriile din spirtoase, precum si prin prestigiul brandurilor din portofoliul sau. Printre principalele branduri se numara Jim Beam, Courvoisier, Teacher’s, Beluga, Russian Standard Vodka, Matusalem.
   
   
   
   
   
   
   
   

 • Brown – Forman este una dintre cele mai mari companii americane ce deține un portofoliu larg de bauturi spirtoase și vinuri. Bazata în Louisville, Kentucky, aceasta produce unele branduri bine cunoscute in intreaga lume, precum Jack Daniels, Chambord, Finlandia, Herradura, Southern Comfort, Woodford Reserve si multe altele. Compania a fost fondata in 1870 de catre George Garvin Brown, un tanar agent de vanzari farmaceutice din Louisville, care a avut ideea de a vinde whisky de top in sticle de sticla inchisa. Acum, familia Brown controleaza mai mult de 70% din drepturile de vot in cadrul companiei.
   
   

 • Diageo este una dintre principalele companii de pe piata internationala a bauturilor alcoolice. Povestea Diageo incepe in 1759, cand Arthur Guiness a semnat contractul de inchiriere a berariei St. James, pentru o perioada de 9000 ani. Compania a continuat sa creasca si sa isi extinda activitatea in 180 de tari, portofoliul de bauturi cuprinzand brand-uri de renume precum Johnnie Walker, J&B, Smirnoff si Captain Morgan. In Romania, au intrat pe piata in 2008, aducand traditia si povestile din spatele brand-urilor pe piata autohtona.
   
   
   

 • In 1975, doua dintre principalele companii franceze de pe piata bauturilor spirtoase au fuzionat, alaturand numele care le-au facut faimoase: Pernod Ricard. Co-lider pe piata internationala a vinului si a bauturilor spirtoase, Pernod Ricard s-a specializat pe segmentul premium, iar printre brand-urile din portofoliu se numara Chivas, Ballantine’s si Absolut Vodka.
   
   
   
   
   
   
   

 • Prezent pe piata din 2007 si parte din grupul Photos Photiades Distributors, PPD Romania este cel mai important distribuitor de bauturi spirtoase premium. PPD Romania gestioneaza cel mai mare portofoliu de bauturi spirtoase premium si super-premium de pe piata locala, care cuprinde peste 50 de branduri de renume mondial. Photos Photiades Group (PPG), infiintat cu 70 de ani in urma, are o experienta impresionanta in vanzari, marketing si distributie pentru branduri de renume international din industria de alcool si marci non-alcoolice. PPD este prezent in Romania, Grecia, Cipru, Croatia si Slovenia. Pentru mai multe informatii vizitați: www.ppd.com.ro

 • Prodal este parte a unui grup de firme romanesti, cu capital privat 100%, care dezvolta, produce si distribuie de peste 21 ani bauturi alcoolice, in cele mai importante categorii existente in aceasta piata: vodca, gin, brandy, produse economice. Cele mai importante branduri ale Prodal Group sunt Stalinskaya Vodka si Wembley London Dry Gin, care au devenit lider de piata in scurt timp de la lansare si s-au mentinut in aceasta pozitie pana astazi.
   
   
   
   
   

 • Compania Prodvinalco isi are radicinile in anul 1932, moment in care a intrat in vigoare Legea Monopolului Alcoolului si Taxelor de Consumatie prin care se monopolizeaza de catre stat desfacerea spirtului si a derivatelor de spirt. Initial, fabrica functiona sub numele “Fabrica de spirt Max Werlheimer” iar mai apoi, in 1948 sa isi schimbe numele in “Fabrica de Spirt Clujeanul”. Incepnd cu anul 1991 s-a transformat in societate pe actiuni si s-a privatizat in mai multe etape, devenind unul dintre cei mai importanti producatori de spirtoase din Romania.
   
   
   

Comments are closed.